Vihdoinkin maalämpöön! – Sähkölämmittäjä vaihtaa Lämpöässään

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

21.7.2016

Voihan mätä!

Täällä on väki niin onnesta soikeena lämmitellyt koko heinäkuun maalämmön hohteessa, että ihan on blogi jäänyt päivittämättä. Ei hyvä! Tai siis on hyvä, lämmintä vettä piisaa, muutenhan tällä hetkellä ei lämpöjä tarvi, pikemminkin päinvastoin. Aiemmin alkanut kuvakavalkadi jatkukoon, kuvat kun kertoo monesti enemmän kuin pitkäkään tarina.

Kuten sanottua, sähkövaraaja sai lähdöt keittiön nurkasta.

Ja suoraan takaovesta pihalle asti :)

Keittiön nurkkaan jäi ihana iso komeron tila odottelemaan uutta sisustusta.

Kunhan toi perheen puuseppä saadaan lomilta takaisin työmaalleen, niin eiköhän siihen vielä kohtuullisen toimiva sisältö saada :)

Siinä se uusi kodin lämmittäjä sitten seisoo varaston nurkassa.

Kelpaa tollasta siistin näköistä härveliä katsella ja kylässäkävijöillekin esitellä.

Ja etupellissä on tietysti merkki parhaaseen A-luokkaan kuulumisesta ;)

Työnjohto jaksoi tiiviisti seurata koko projektin ajan silmä kovana, ettei mitään turhia virheitä päässyt tulemaan. Kun homma oli tässä vaiheessa, ja projekti saatu käyttöopastusta vaille valmiiksi, jouti sekin hetkeksi heittäytymään pitkäkseen. Mutta ei kauas, vaan terassille varaston oven viereen.

Nyt muutaman viikon käytön jälkeen tunnelmat on tältä osin tosi hyvät. Ajatukset kulkee jossain määrin jo tulevassa.

Esimerkiksi mitä me tehdään tällä isolla talolla, kun molemmat lapset on just lennähtämässä pois pesästä? Jos päädytään muuttamaan pienempään asuntoon, on tämän tuvan myynti todennäköisesti melkoisesti helpompaa nyt maalämmöllä varustettuna kuin suorasähkötalona, ja myös paremmalla hinnalla.

Jos taas olla möllötellään tässä, niin voidaan huvittaa itseämme vaikkapa kyttäämällä tulevien yökyläläisten veden käyttöä ;)

Tästä kuvaajastahan voi selvästi päätellä mm. sen, että toinen lapsukaisistamme (19-v) on tullut kotiin puolen yön maissa ja mennyt suihkun kautta petiin ja toinenkin piltti (20-v) näyttäisi hoippuneen kotiin kahden nurkilla ja suorittanut samat kuviot :D

Tervetuloa vaan yökylään kaikki tutut ;)

Kertoja vaikenee nyt tämän projektin osalta. Muuten kuulumisia varmaan aina silloin tällöin kirjoittelen, mm. tulevat säästöt kiinnostaa kovasti varmaan muitakin kuin vain itseäni.

Mukavaa ja lämmintä kesän jatkoa ystäväiseni.

t.-sirpa-
____________

30.6.2016 – ilta

Jo vain asiat etenee. 

Tällä viikolla on asennettu lämpöpumppu paikalleen, vaihdettu sähköpatterit vesikiertoisiin ja putkiverkostokin on paria metriä vaille valmiina. Huomenna vielä vedetään viimeiset putkimetrit, kannetaan vanha sähkövaraaja keittiön nurkasta pihalle ja laitetaan maalämpöpumppu töihin. Kolmen miehen voimin homma on hoitunut ihan hyvään tahtiin siihen nähden että sivullisen silmin hommaa näytti olevan todella paljon.

Lämpöpumpun asennus on ollut Matin homma.

Viinakset sujahti pöntöstä putkistoon. Meillähän ei mitään myrkkyjä käytetä vaan ihan luonnon tuotteita :)

Enää pumpulle etupellit päälle ja käyntiin. Niin ja tietty käyttökoulutus tarinoitsijalle ja isännälle. Mutta kuulemma Lämpöässän pumput on helppokäyttöisiä.

Tämä härveli seisookin viimeistä iltaa meidän keittiön nurkassa. Huomenna heitetään hyvästit sähkövaraajalle ja siirrytään lämmittämään vettä Lämpöässällä. Sehän ei sähkövastusta käytä. Saadaan muuten varaajan lähdön myötä myös komeron verran lisää säilytystilaa keittiöön. Ei huono homma sekään!

Lähellä alkaa olla siis loppusiivous. Ajattelin tehdä sen sitä myöten ettei tälle vuotta tarvi tehdä enää erikseen joulusiivoja. Isäntäkin tossa kaiveli vanhoja sähkölaskuja esille, että pääsee aikanaan vertailemaan ja tarkistelemaan paljonko pussin pohjalla PITÄISI OLLA ylimääräistä.

Palaillaan asiaan.

t.-sirpa-

____________

21.6.2016 – ilta

Nonni. Tarinan kertoja kävi heittämässä reissun Edinburghiin. Kovin on kaupunki täynnään sen näköistä rakennusta, että kuinkahan vaan on lämpökulujen laita talven mittaan.

 

Lähtö oli heti kun sain edellisen kirjoituksen päätökseen, joten tässä vielä kuvia vaakaputkien vedosta ja näyte siitä, kuinka siististi vävyehdokkaan jälkensä korjasivat.

 

 

Kysymys meidän likalle: Mikähän meni pieleen, kun noi vävyehdokkaat tuntuu kadonneen tontilta lopullisesti? No, ainakin töitten osalta kaikki meni nappiin.

Reissun jälkeen on sitten jo lämpöpumppukin saapunut paikkeille. Hyvin näkyy olevan paketoitu, ei pienet vesisateet haittaa vaikkei suojaan saatukaan.

Kyllähän me sille kuitenkin lopuksi hieno pressuviitta päälle laitettiin, kun tota sadetta piisasi viime viikolla vähän enemmänkin. Onpahan ainakin jollakin juhannusjuhlavaatetus valmiina.

Pikku hiljaa tarinoitsijakin alkaa siirtyä juhannuksen viettoon. Sen jälkeen onkin heti maanantaina tulossa uudet vävyehdokkaat kulmille, on pumpun asennuksen aika.

Tiedotusta siis taas tulossa..

Toivomme ja toivottelemme LÄMMINTÄ JUHANNUSTA!

– Sirpa –
_______________________________________

8.6.2016 – iltapäivä

Maailma muuttuu, Eskoseni. Vihdoin täälläkin.

Päätös heittää sähkölämmitys pihalle ja ottaa maalämpö tilalle kesti luvattoman kauan, mutta nyt se on tehty! Ja vauhdilla alkoi saman tien tapahtua. Lämpöpumppu, lämpökaivo ja asennukset tilattu kokonaispakettina Lämpöässältä, toimenpidelupa kaupungilta ja sitten hommiin.

Jätemaakontti ilmestyi pari päivää sitten tuvan nurkalle ja tänä aamuna heti seiskan jälkeen sopivan vävyehdokkaan näköinen kaveri ajoi tontille kaivonporauskaluston ja kävi töihin. Ilmeisesti kaveri on tehnyt tuota hommaa ennenkin, näyttää sujuvan. Ja hämmästyttävää kyllä, porauskalusto sujahti näppärästi meidän postimerkin kokoiselle takapihalle! Rapa/savikerrosta näillä kulmilla on riittämiin, meidän tontilla kallio tuli vastaan n. 15 metrissä. Normi työpäivän verran porausta ja ollaan päästy tarpeeksi pitkälle kallioon, kaivon syvyys on 150 metriä.

Vaakaputkiston veto oli sovittu melkein viikon päähän, mutta yllättäen sekin saatiin nyt samalle päivälle. Pari vävyehdokasta lisää on ilmaantunut kulmille, yhtä pätevän oloisia ovat kuin ensimmäinenkin. Pojat tuolla paiskii hommia, putkille on väylä kaivettuna ja reiän teko putkien sisäänvientiä varten on työn alla. Valmista tulee siis vauhdilla, Rototec saa hommansa kokonaisuudessaan tänään valmiiksi.

 
 
 

Lämpöpumpun ja patteriverkoston asennus käynnistyy vasta allekirjoittaneen huomenna alkavan kesälomareissun jälkeen, mutta ei varmaan kauaa tarvi sitäkään odotella.

Pian päästään jännittämään minkälaisia summia meillä tullaan sähkökuluissa säästämään. Palaillaan reissun jälkeen asiaan!

– Sirpa –

Hei – Meillä lämmitetään pian Lämpöässän 100% maalämmöllä! Sirpa, Kari & Risto-koira