Lämpöässä T/P

Lämpöässä T/P

Maalämpö suurten kohteiden lämmitykseen ja/tai käyttöveden tarpeeseen

Joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergia- ja maalämpöjärjestelmiin

Maalämpö kerrostaloon, rivitaloon tai omakotitaloon onnistuu näppärästi T/P-malliston maalämpöpumpulla. Muita käyttökohteita ovat muun muassa teollisuuskiinteistöt, julkiset rakennukset ja maatilat.

Joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergia- ja maalämpöjärjestelmiin
Tarpeiden mukaan skaalautuva maalämpöpumppumallisto

Tarpeiden mukaan skaalautuva maalämpöpumppumallisto

T/P-mallit soveltuvat hyvin kiinteistöihin, joissa lämmitettävä pinta-ala ja/tai lämpimän käyttöveden tarve on erityisen suuri.

Maalämpöyksiköiden yhdistäminen ja yhteensopivuus

Tehontarpeen kasvaessa T/P-malleja voidaan kytkeä rinnakkain. T/P-mallinen maalämpöpumppu voidaan tarvittaessa mitoittaa myös osatehoiseksi. T/P-malleihin on mahdollista liittää ÄssäCooling-jäähdytys ja ÄssäSolar-aurinkokerääjät.

Täysteho

Täysteho

Kaikki Lämpöässä maalämpöpumput ovat täysitehoisia. Se tarkoittaa tietenkin suurempaa säästöä.
Rinnakkaistoiminta

Rinnakkaistoiminta

Lämpöässän tuotteet ovat rinnakkaistoimisia. Ne pystyvät tuottamaan lämmitystä ja lämmintä käyttövettä samanaikasesti, eikä kiinteistön lämmitys katkea kylvyn aikana.
Kolmen piirin ohjaus

Kolmen piirin ohjaus

Pumpun kolme lämpöpiiriä antaa sinulle mahdollisuuden säätää eri lämpötila eri tiloihin. Esimerkiksi lattialämmitys kylpyhuoneessa ja vesipatteri voivat olla eri lämpöisiä.
Laaja toimitussisältö

Laaja toimitussisältö

Lämpöässän laajan toimitussisällön ansiosta säästyt yllättäviltä lisäkuluilta ja tuotteen asennus sujuu nopeasti ja vaivattomasti.

Tekniset tiedot

Ohjausjärjestelmä
ÄssäControl
Lämminvesivaraaja
T/P 120: 3000 - 4000 litraa
Lämmitettävä pinta-ala, m2
T/P 120: yli 1000
Lämmitysteho kW, 0/35°C
T/P 120: 125,4
Mitat, mm (l x s x k)
1300 x 900 x 1800
Paino, kg
T/P 120: 1020
Sulake
T/P 120: 3 x 125 A
Sähköliitäntä
400V 3N~
Sijoitus
tekninen tila
Etupaneelin väri
harmaavalkoinen

Tekninen kuvaus

Maalämpöpumppu toimii lämmön siirtäjänä maaperästä, vesistöstä tai porakaivosta. T-malleihin voidaan kytkeä useita erikokoisia vesivaraajia, jotka varastoivat lämpöpumpun tuottamaa lämpöenergiaa. Lämpöässä T hyödyntää Lämpöässän tunnettua tulistustekniikkaa, jolla tuotetaan edullisesti sekä lämmitys että lämmin käyttövesi samanaikaisesti. Tulistustekniikan avulla maalämmön osuus lämmityksessä saadaan mahdollisimman suureksi.

Jaettu_erillisvaraaja

Lämpöässä P soveltuu käytettäväksi kiinteistöön, jossa lämpimän käyttöveden tarve on vähäinen, tai kiinteistöön, johon on jo asennettu hyväkuntoinen, maalämpöpumppukäyttöön soveltuva yksiosainen vesivaraaja. Tällöin käytetään yksiosaista vesivaraajaa, jolloin ei kytketä käyttöön lämpöpumpun tulistinkiertoa. Jos kiinteistössä on jo asennettuna hyväkuntoinen ja maalämpöpumppukäyttöön soveltuva yksiosainen vesivaraaja, voidaan Lämpöässä P kytkeä siihen suoraan.

ratkaisu jaetulla erillisvaraajalla_Ts2

Lämpöässä T/P -maalämpöpumppu sijoitetaan sille varattuun lämpimään erilliseen tilaan. Maalämpöpumpun toisella kyljellä ja katolla on yhteitä, jotka on hyvä ottaa huomioon tilassa, jonne maalämpöpumppu sijoitetaan. Maalämpöpumpun yhteiden puoliselle sivulle on hyvä varata tyhjää lattiapinta-alaa noin 50 cm ja maalämpöpumpun katon yläpuolelle noin 40 cm. Tämä on hyvä ottaa huomioon, kun sijoitetaan laitteistoa matalaan tilaan, kuten esimerkiksi kellariin. Jättämällä maalämpöpumpun ympärille riittävästi tilaa onnistuu pumpun asennus helpommin. Lämpöässä-maalämpöpumppu suositellaan asennettavaksi lattiakaivolla varustettuun tilaan, mutta tilan ei tarvitse olla paloeristetty. Tarkemmat tilavaatimukset löytyvät käyttöohjeesta.

Dokumentit

MALLISTOESITE, LÄMPÖÄSSÄ maalämpöpumput, kiinteistö

Asennus- ja käyttöohje T60-120

Ohje ÄssaControl T_5-2014

T 60-120 -malleissa käytetään Lämpöässän kehittämää ja valmistamaa ÄssäControl-ohjausjärjestelmää. Sen avulla voidaan ohjata koko maaenergiajärjestelmän toimintaa niin lämmityksen, lämpimän käyttöveden tuottamisen kuin jäähdyttämisenkin osalta. Ohjausjärjestelmä kerää historiatietoja, joita analysoimalla pystytään koko järjestelmää ohjaamaan entistä tehokkaammin. Kosketusnäytöllinen ÄssäControl pikatoimintoineen on erittäin helppo käyttöinen. ÄssäControlissa on myös etäkäyttömahdollisuus (WLAN, GPRS, kiinteä verkko), mikä mahdollistaa järjestelmän etävalvonnan.

T-malliston erillisvaraajat:

T-malliston lämpöpumppuyksiköiden kanssa käytetään erillisvaraajia. Tämä mahdollistaa tarvittaessa sijoituksen myös pieniin ja ahtaisiin tiloihin. Katso varaajavaihtoehdot Lämpöässä-erillisvaraajat -sivulta. Lämmönjakopiirien säätöventtiileistä löytyy 3- ja 4-tieventtiileitä useita kokoja tarpeen mukaan, valintataulukko löytyy myös Lämpöässä-erillisvaraajat -sivulta ”Dokumentit” välilehdeltä.

T-malliston lisävarusteet:

Mallistoon on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita, joiden avulla järjestelmä mukautuu ja laajenee käyttötarkoituksen mukaisesti. Katso varustevaihtoehdot Lämpöässä-lisävarusteet -sivulta.