Suomalainen lämpöpumppu, itsenäistä lähienergiaa kotimaasta

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

Hyvää itsenäisyyspäivän aikaa meille!

Aikaa, jolloin kultakorokkeella ovat suomalaisuus ja suomalainen työ, onnistuminen ja itsenäisenä pysyminen. Onko yksittäisen kuluttajan valinnoilla merkitystä? Mitä se tarkoittaa uusiutuvan maaenergian näkökulmasta? Suomen uusiutuvan energian tuotannosta lämpöpumput kattavat 4 %. Vertailuna mm. tuulivoima kattaa 2 %! Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen (SULPU) mukaan lämpöpumput työllistävät yli 2000 ihmistä.

Suomalainen maalämpö, kannattavin uusiutuva lähienergia

Rakennusten lämmitys on Suomessa isoin yksittäinen energiakulu. Lämmityksen osuus omakotitalon energiankulutuksesta on noin 70 %. Harvalla nykypäivänä on aikaa puuperäisten polttoaineiden hyödyntämiseen. Mikä olisi halvin tapa puhtaan lähienergian tuottamiseen kotitaloudessa?

Maalämpö on kaikille osapuolille edullinen keino tehdä Suomesta energian suhteen omavaraisempi. Lämpöpumpun investointi maksetaan takaisin kuukausittaisella säästöllä. Muutamassa vuodessa maan ilmaisenergia muuttuu takaisinmaksusta tuotoksi, verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin. Yhteiskunnan energiakulutus pienenee ja kallis tuontienergian tarve vähenee. Kodista tulee riippumattomampi energian hinnasta, kun lämmitys tulee pääosin ilmaisena maasta.

Oikea maalämpöpumpun mitoitus, vakaa sähköverkko

Lämpöpumput, nimenomaan maalämpöpumput eivät aiheuta pelättyä tehopiikkiä huippupakkasilla, jos ne ovat mitoitettu oikein. Miksi? Jos alkukustannuksissa tingitään ja hankitaan kodin lämmitystarpeeseen nähden liian pieni lämpöpumppu, niin huippupakkasilla siitä tulee osin sähkölämmitys. Vajaateholle mitoitettu maalämpöpumppu tarvitsee huippupakkasilla lisäsähköä. Ilma/vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput tarvitsevat avukseen jo runsaasti sähköä. Ne eivät huippupakkasilla toimi ollenkaan. Ne aiheuttavat tehopiikkejä sähköverkkoon, toisin kuin 100% tehokas maalämpöpumppu. Oikein mitoitettu, laadukas maalämpö on vakaa. Hankkimalla varta vasten 100% maalämmön mitoitukseen suunnitellun laitteen, saadaan suurin vuosisäästö energialaskussa ja Suomen sähköverkko kiittää. 100% täysteho on yksi tunnetuimmista Lämpöässän suunnittelun lähtökohdista.

Kotimaiset lämpöpumput, työtä ja huoletonta laatua

Ostamalla suomalaisen tuotteen taataan työtä Suomeen ja lopulta kaikki voittavat. Tämä pätee sekä taloyhtiöihin ja isoihin kiinteistöihin että yksittäisiin omakotitaloihin ja maatiloihin. Lämpöässä tarjoaa kotimaisen laatutuotteen ihmisille, jotka arvostavat huolettomuutta, energiantehokkuutta ja ennen kaikkea kotimaisuutta. Kuten toimitusjohtaja Timo Raiskinmäki kirjoittaa asiakaslehdessämme: ”POHJALAISILTA LAKEUKSILTA löytyy ennakkoluulottomia ja osaavia insinöörejä. Meille ympäristöystävälliset, kotimaiset lämmitysjärjestelmät ovat olleet sydämen asia jo yli kolmekymmentä vuotta.”

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Heli Hietala

DI, Ympäristö- ja energiatekniikka