Miksi lämpöpumppu kannattaa hankkia tänään?

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

MIKSI LÄMPÖPUMPPU KANNATTAA HANKKIA TÄNÄÄN?

Lämmitysasiat tuntuvat kaukaisilta, kun lämpömittari hyppää hellelukemiin ja luonto on herännyt kesään. Keskustelut tehontarvehuipuista ja kalliista lämmityskuukausista ovat takana ja kaukana edessä, vaikka vielä muutama kuukausi sitten moni kirosi kallista tai vaivalloista lämmitystä. On oikea aika ennakoida seuraavaa kulutushuippua.

Uutisissa vilisee erilaisia toimia ja toimenpide-ehdotuksia tulevaisuuden energiankäytölle. Lämmitys on suurin yksittäinen energiankuluttaja suomalaisessa kotitaloudessa. Pyrkimys on puhtaampaan. Moni mieltää ympäristöystävällisen samalla kalliimmaksi. Mutta onko se aina niin? Miltä kuulostaisi pääosin ilmainen lämmitys, ilman vaivaa? Ja siihen lähes ilmainen jäähdytys kesäksi? Lämpöpumput keräävät Suomessa vuosittain talojen ympäriltä 6 TWh puhdasta energiaa ja lisää asennetaan. Lämpöpumppuinvestointi on ollut kannattava jo pitkään. Alla muutamia aiheita, jotka lisäävät erityisesti maalämmön kiinnostavuutta entisestään.

TEHOMAKSU OHJAA LÄMPÖPUMPUJEN MITOITUSTA TÄYDEN TEHON MAALÄMPÖÖN

Sähkön tehomaksut puhuttavat ja tekevät tuloaan. Jos haluaa saada lämpöpumpusta suurimman säästön, välttää tehopiikit ja minimoida siirtomaksujen nousuriskin, kannattaa valita rinnakkaistoiminen maalämpöpumppu, jossa on nykyaikainen tulistustekniikka, parhaaseen hyötysuhteeseen optimoitu vakioteho ja mahdollisuus täyden tehon kokonaisvaltaiseen mitoitukseen.

Lue millainen lämpöpumppu säästää eniten artikkelistamme:  ” VALITSE LÄMPÖPUMPPU OIKEIN: SÄHKÖN TEHOMAKSU KANNUSTAA TÄYDEN TEHON MAALÄMPÖÖN”

KOTIEN LÄMMITYS PÄÄSTÖKAUPAN PIIRIIN

Yle kertoi 25.4.2018 jutussaan: ”Kallistuuko kotien öljy- ja kaasulämmitys? Suomi ajaa uutta tiukennusta EU:n ilmastopolitiikkaan”, että hallitus aikoo ehdottaa muille EU-maille rakennusten lämmityksen ja jäähdytyksen ottamista mukaan EU:n päästökauppaan. Käytännössä muutos nostaisi todennäköisesti kotitalouksien lämmityslaskua esimerkiksi öljylämmitystaloissa.

SUOMI ON PÄÄTTÄNYT KIELTÄÄ KIVIHIILEN POLTON VUONNA 2029

Kivihiilikielto ohjaa osaltaan lämpöpumppujen kysynnän kasvuun. Kielto koskettaa lähinnä kaukolämmön tuotantoa. Myös lämpöpumppuja voidaan hyödyntää kaukolämmön ja – jäähdytyksen tuotantoon entistä laajemmin tulevaisuudessa. Talokohtainen maalämpöpumppu mahdollistaa kotitalouden riippumattomuuden kaukolämmöstä kokonaan. Kaukolämmön kallistuessa lämpöpumppujen kannattavuus paranee entisestään.

JÄRKEVÄ ENNAKOI

Ekologisempien lämmitysratkaisujen merkityksen korostuminen muuttaa sähkö- ja öljylämmitteisten kotien siirtymisen lämpöpumppuihin entistäkin kannattavammaksi. Nyt on paras aika päättää millä seuraavana talvena lämmittää ja paljonko siitä haluaa maksaa. Järkevä ennakoi eikä siirrä hankintaa syksyyn. Lämpöpumppuja saa aina, vaikka toimitusaika vaihtelisikin kysynnän mukaan, mutta asennusammattilaisen löytäminen voikin olla haastavampaa syksyllä. Osa alan ammattilaisista on jo myynyt kalenterinsa täytteen tälle vuodelle.

Lähteet:

https://yle.fi/uutiset/3-10176574