Maalämpöpumpun hinta, tiedätkö mistä maksat?

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

Lämpöpumpputarjousten sisältö  hämmentää

Lämpöpumpputarjousten sisältö saattaa hämmentää. Hinta, laatu, mitoitus ja käytönaikaiset kulut vaihtelevat suurestikin. Samaan kohteeseen tarjotaan kooltaan ja käyttökustannuksiltaan kahta aivan eri laitetta. Myös takuukäytännöissä on isoja eroja. Alla on lueteltu asioita, jotka kannattaa selvittää ennen ostopäätöstä.

MAALÄMPÖPUMPUN TAKUU: Takuuehdoissa suuria eroja, tiedätkö mitä saat?

Jos valmistaja luottaa tuotteeseen, se myöntää reilun takuun. Laitteisto on arvokas ja sen pitää toimia pitkään. Maalämpöpumppujen takuuehdoissa on suuria eroja. Tehdastakuu kertoo todellisesta vastuusta. Valmistaja ottaa kokonaisvastuun. Valitettavasti suurimmalle osalle lämpöpumpuista myönnetään pitkiäkin takuita, jotka eivät varsinaisesti ole valmistajan hartioilla. Päävastuu tulee esimerkiksi kotivakuutuksen kautta. Tällöin lopullinen korvaus jää aina epävarmaksi ja prosessi voi venyä.

Lämpöässä myöntää asiakkailleen kokonaisvaltaisen 5 vuoden tehdastakuun, joka kattaa korjauksen ja osat suoraan huoltojärjestelmämme kautta. Omia rahoja ja vakuutuksia ei tarvitse mukaan korvausprosessiin. Hankkimalla lisäturvan, huoltopalvelun ja varaosat saa jopa 9 vuoteen asti ilman lisäkuluja vian sattuessa.

KÄYTÖN HELPPOUS

Käytön tulisi olla selkeää ja helppoa. Ohjauksen tulisi olla sellainen, että siihen voidaan helposti kytkeä myöhemmin lisäosia maailman muuttuessa.

KESTÄVYYS

Onko laitteilla todistetusti pitkäaikaisia käyttökokemuksia Pohjolassa? Ensisijaisesti Pohjolaan suunniteltu maalämpöpumppu takaa parhaat edellytykset järjestelmän kokonaislaadulle. Pieni säästö alussa ei auta, jos laite tulee nopeasti vaihtokuntoon.

TODELLISET KÄYTTÖKUSTANNUKSET: Ovatko lupaukset hyötysuhteesta todenperäisiä käytännössä?

Laboratoriossa kaikki laitteet saadaan näyttämään tehokkailta. Joskus jopa käytännön säästön ja toiminnallisuuden kustannuksella. Jo pieni ero todellisessa hyötysuhteessa tuottaa mittavat säästöt asumisvuosien karttuessa. Suurin säästö saadaan rinnakkaistoimisella maalämpöpumpulla, joka tuottaa juuri oikeaa lämpötilaa lämmitysverkostoon ja käyttövettä siinä rinnalla, samanaikaisesti, ihan kuin ilmaisena bonuksena. Tämä varmistetaan tietynlaisella lämpöpumpputekniikalla. Lämpöässä tuotteissa tätä kutsutaan Lämpöässä-tulistustekniikaksi, jota ohjataan laitteen sisäisellä automatiikalla. Tällä varmistetaan myös se, että maalämpöä voidaan hyödyntää 100% ja varmistaa suurin saatavissa oleva säästö.

MAALÄMPÖPUMPUN TOIMITUSSISÄLTÖ JA HINTA

Mitä kuuluu hintaan? Mitä tulee vasta asennusvaiheessa? Itse maalämpöpumpun hinta on vain osa kokonaisuutta. Mukaan tulevat lämmönkeruupirin kustannukset ja asennustyö. Laaja, mahdollisimman pitkälle tehtaalla koottu toimitussisältö, takaa pienet asennuskustannukset ja -nopeuden. Lämpöpumpun laatuun kannattaa panostaa, koska arvo siirtyy suoraan käytön huolettomuuteen, toimintavarmuuteen ja tulevan säästön suuruuteen. Kun investointi on merkittävä, ei kannata säästää väärässä kohdassa.

MAALÄMMÖISSÄ ON EROJA!

PYYDÄ TARJOUS!