Maalämpö rivi- ja kerrostaloissa

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

Rivi- ja kerrostalot vaihtavat maalämpöön kiihtyvällä tahdilla

Pientalorakentajien siirtyminen maalämpöön on ollut vakaassa kasvussa jo pitkään. Nyt myös rivi- ja kerrostalot vaihtavat maalämpöön kiihtyvällä tahdilla. Yhtenä syynä tähän on kallistuva kaukolämpö. Maalämpö kerrostaloon onnistuu samalla periaatteella kuin pienempiinkin kiinteistöihin. Takaisinmaksuaika on sitä lyhyempi mitä suurempi on lämmitysenergian tarve. Maalämpö uuteen kerrostaloon on jo alueesta riippuen halvempaa kuin kaukolämpö.

Kerrostalon maalämpöpumppu voi säästää keskimäärin noin 60–70 % ostoenergiasta. Ekologinen ja pitkälti omavarainen maalämpö raivaa tilaa perinteisiltä lämmitysmuodoilta. Fossiilisten polttoaineiden hintakehitys, negatiivinen arvostus sekä vanhentuva laitekanta näkyvät perinteisten lämmitysmenetelmien vähenemisenä. Monilla alueilla maalämpö on kerrostalossa kaikista lämmitysmuodoista edullisin ja järkevin vaihtoehto. Myös rivitaloissa maalämpö on erittäin kilpailukykyinen.

Maalämpö on lämmitysjärjestelmän saneerauksen vaivaton ratkaisu

Yleensä vanha patteriverkosto voidaan yhdistää maalämpöjärjestelmään suoraan. Joissakin tapauksissa myös pattereita uusitaan. Kerrostalossa patteriverkoston lämpötilaksi riittää lähes poikkeuksetta kovillakin pakkasilla alle +65 astetta, jolloin maalämpö riittää koko rakennuksen lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Lämmin käyttövesi edullisimmin maalämmöllä 

Kerrostalossa lämpimän käyttöveden kulutus on suuri. Käyttöveden lämmitysjärjestelmä yhdistetään maalämpöön, mikä lisää energian säästöä ja pienentää edelleen asumiskustannuksia. Lämpöässän kehittämä tunnettu ja pitkälle hiottu maalämpötekniikka perustuu siihen, että myös käyttövesi tuotetaan energiatehokkaimmin. Lämpöässän maalämpöpumput mahdollistavat lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tuoton samanaikaisesti energiatehokkaimmalla tavalla, hyödyntämällä maalämpötehoa moniportaisella lämmönsiirrolla eli Lämpöässän tulistustekniikalla.

Maalämpöön siirtynyt kerrostalo on etulyöntiasemassa asuntomarkkinoilla

Kerrontalon maalämpöinvestointi nostaa kiinteistön arvoa ja pienentää asuinkustannuksia. Maalämmön tuottamat säästöt lämmityskustannuksissa ovat normaalisti huomattavasti suuremmat kuin lämmitysjärjestelmän vaihtoa varten otetun lainan kulut, joten maalämpö tuottaa taloyhtiölle positiivista kassavirtaa heti. Kerrostaloon investoitu maalämpöjärjestelmä näkyy asuntojen arvon nousuna.

Edullisin jäähdytys maalämpöpumpulla

Maalämpöpumpun edullinen jäähdytys lisää asuntojen houkuttavuutta, taloudellisuutta ja asuinmukavuutta. Jäähdytys tai viilennys saadaan koko kesän viileinä pysyvistä porakaivoista hyvin pienellä ostoenegian kulutuksella. Viileä ilma voidaan jakaa asuntoihin esimerkiksi kattoon asennettavilla konvektoreilla ilman vedontunnetta.

Kerrostalon lämpökeskus maalämmöllä

Maalämpö kerrostaloon, rivitaloon tai muuhun isompaan kiinteistöön onnistuu helposti erillisellä Lämpöässän maalämpökeskuksella. Tällöin rakennuksen sisällä ei vaadita erillistä tilaa lämmitysjärjestelmälle. Lämpöässä Maalämpökeskus on tehtaalla valmiiksi rakennettu kokonaisuus, joka siirretään suoraan kohteeseen. Maalämpökeskus suunnitellaan aina kohteen lämmitys-, lämmin käyttövesi- ja jäähdytystarpeiden mukaan. Valmis paketti toteutetaan yksien seinien sisään Lämpöässän tehtaalla Lapualla, jolloin varmistetaan asennusten virheettömyys ja mahdollistetaan nopea asennus. Katso video ja näe miten helposti ja nopeasti homma sujuu: http://www.youtube.com/watch?v=9etbyYQL-3w&list=PLkWqkrMEXDv2b4Xyq5xZVicV7aWSkP-9Q&index=5

Lue esimerkkejä:

Maalämpö kerrostaloon, Kemi: http://www.lampoassa.fi/maalampo-kokemuksia/suuret-asuinkiinteistot/kemin-kerrostalo/

Maalämpö rivitaloon, Jämsä: http://www.lampoassa.fi/maalampo-kokemuksia/suuret-asuinkiinteistot/lampoassa-rivitalokyla/

Selvitä mitä taloyhtiösi siirtyminen maalämpöön kustantaisi:

http://www.lampoassa.fi/tarjouspyynto/

Nähdään Kiinteistö 2017 -tapahtumassa: 26.-27.9.2017 Messukeskus Helsinki

Tule ihmeessä paikanpäälle kysymään lisää tehtaamme edustajilta!