Lämpöpumpuille energiamerkintä, Lämpöässät parhaassa A++ luokassa!

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

TIEDOTE  01.10.2015

Lämpöpumpuilta vaaditaan energiamerkintä:

Lämpöässä-maalämpöpumput ovat jo energialuokkaa A+++

Lauantaista 26. syyskuuta 2015 alkaen kaikissa lämpöpumpuissa on oltava muista sähkökäyttöisistä kodinkoneista tuttu energiamerkintä. Energiamerkinnän vaikutus maalämpöpumpuissa on merkittävä. Lämpöässä – maalämpöpumput, kuten uudet Vmi-mallin lämpöpumput kuuluvat parhaaseen energialuokkaan A++, mutta täyttävät jo vuonna 2019 käyttöön otettavan luokan A+++ vaatimukset.

Lämpöpumppujen energiamerkintävelvoite perustuu EU:n energiamerkintädirektiiviin ja asetukseen 811/2013. Velvoite koskee kaikkia lämmitykseen ja lämpimän veden tuottamiseen tarkoitettuja lämpöpumppuja, joiden lämmitysteho on korkeintaan 70 kW. Kaikissa myytävissä ja asennettavissa lämpöpumpuissa on siis oltava tarra, josta ilmenevät tiedot laitteen energialuokasta, äänitasosta ja lämmitystehosta.

Vielä tänä ja ensi vuonna maalämpöpumppujen paras mahdollinen energialuokka on A++. Vuonna 2019 käyttöön saadaan kuitenkin vielä sitäkin parempi, energialuokka A+++, jonka vaatimuksen Lämpöässä-maalämpöpumput täyttävät jo nyt. – Olemme jo useamman vuoden ajan kehittäneet lämpöpumppujamme sekä aikaisempaa energiatehokkaammiksi että erittäin hiljaisiksi. Siksi A+++ -luokka ei tuota ongelmia, myyntijohtaja Juha Lemponen painottaa.

Energiamerkintädirektiivi on tuonut mukanaan lämpöpumpuille myös nimellislämpötehon perusteella annetut äänitasovaatimukset, jotka Lämpöässän maalämpöpumput alittavat kirkkaasti arvojen jäädessä lähes puoleen sallitusta. – On erittäin hyvä, että raja-arvot on virallisesti asetettu ja että lämpöpumppujen äänitasoihin kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota. Saneerauskohteissa laitteita voidaan joutua asentamaan myös sisätiloihin, jossa äänitasolla on todella merkitystä, Lemponen huomauttaa.

Tämä onkin Lämpöässä-lämpöpumppujen kehityksessä otettu huomioon ja mm. uusissa Lämpöässä Vmi-mallin lämpöpumpuissa on erittäin hyvä eristystaso. Kompressorit ovat ääneneristyshupun ansiosta todella hiljaisia. Esimerkiksi Vmi 11:n äänitaso on vain 36 dB, Vmi 14:n 38 dB ja Vmi 17:n 42 dB. – Hiljaisempia laitteita markkinoilta voi olla vaikea löytää, Lemponen toteaa tyytyväisenä.

Maalämpöpumppuja koskevat tietysti kiinteistön sisällä mitattavat äänitasot. Esimerkiksi alle 6 kW:n lämpöpumpulla äänitaso sisällä saa olla korkeintaan 60 dB ja 12 – 30 kW:n maalämpöpumpulla 70 dB.

Lisätietoja: myyntijohtaja Juha Lemponen, 050 446 0030, juha.lemponen@lampoassa.fi

www.lampoassa.fi

Lämpöässä maalämpöpumppu lämmittää jo lähes 30 000 suomalaisessa kodissa!