Lämpöässä Vmi maalämpöpumppumallisto markkinoille!

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

TIEDOTE       9.10.2015

Lämpöässä-maalämpöpumput uudistuvat:

Lämpöässä Vmi-maalämpöpumppumallisto markkinoille

Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy on tuonut markkinoille uuden, kokonaisvaltaisesti energiatehokkaamman ja kehittyneemmän version suositusta Lämpöässä Vm-mallistosta. Lämpöässä Vmi-mallisto kattaa teholuokat 6-17 kW ja soveltuu uusien ja saneerattavien omakotitalojen, rivi- ja paritalojen sekä vapaa-ajan asuntojen lämmitysjärjestelmäksi.

Lämpöässä Vmi-mallin lämpöpumpuissa on vakioasennuksena kytkentäyhteet ÄssäCooling –jäähdytykselle ja ÄssäSolar –aurinkokeräimille. Vmi -maalämpöpumpuissa on Lämpöässän kehittämä ÄssäControl -ohjausjärjestelmä, jonka helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja kätevät pikatoiminnot tekevät käytöstä helppoa ja mukavaa. ÄssäControlin kaikkia ominaisuuksia voidaan käyttää kätevästi myös internetin kautta.

Uusi mallisto tuli markkinoille juuri sopivasti, kun lämpöpumppujen energiamerkintävelvoite astui voimaan syyskuun lopussa. Lämpöässä – maalämpöpumput, kuten uudet Vmi-mallin lämpöpumput kuuluvat parhaaseen energialuokkaan A++, mutta täyttävät jo vuonna 2019 käyttöön otettavan luokan A+++ vaatimukset.

Energiatehokkuus direktiivi toi mukanaan myös lämpöpumpuille nimellislämpötehon perusteella annetut äänitasovaatimukset. Lämpöässä Vmi-mallin lämpöpumpuissa on erittäin hyvä eristystaso. Kompressorit ovat ääneneristyshupun ansiosta todella hiljaisia. Esimerkiksi Vmi 11:n äänitaso on vain 36 dB, Vmi 14:n 38 dB ja Vmi 17:n 42 dB.

Pitkäaikaisen kehityksen tulos

Lämpöässä-maalämpöpumppuja ryhdyttiin jo vuosia sitten kehittämään pitkäjänteisesti edustamaan jokaiselta komponentiltaan energiatehokkuuden huippua.– Tuotekehityksemme rakensi kokonaisuuden, joka on vielä aikaisempaakin energiatehokkaampi, kestävämpi, varmatoimisempi ja helpompi asentaa, myyntijohtaja Juha Lemponen selittää.

– Käyttöveden riittävyyttä olemme parantaneet entisestään ja sen takaa hulppea, markkinoiden ylivoimaisesti suurin sisäänrakennettu, 430 litran varaaja, Lemponen ylistää ja jatkaa, – Vmi on myös vakiovarusteiltaan markkinoiden kattavin kokonaisuus. Valmiiksi tehtaalla asennetut lämmönjakopiirit ja keruupiirin täyttöryhmä takaavat lämpöpumpun asennuksen korkean laadun, nopeuden ja kustannustehokkuuden.

Jokainen järjestelmän osa-alue on käyty huolella läpi. – Yksittäisen komponentin energiatehokkuus ei vielä sinänsä ratkaise kokonaisuuden tehokkaampaa toimintaa, vaan parhaaseen lopputulokseen on päästy eri komponenttikokonaisuuksien perusteellisella testaamisella, Lemponen huomauttaa.

Esimerkiksi Lämpöässä Vmi-maalämpöpumppujen varaajien uusi eristemateriaali parantaa tulistusominaisuutta, käyttöveden riittävyyttä ja siten myös vuosihyötysuhdetta. Uuden sukupolven lämmönvaihtimien ansiosta kylmäpiirin hyötysuhde on huippuunsa optimoitu. Tulistuksensäätöventtiilit on vaihdettu kierroslukusäätöisiin tulistuspiirin kiertovesipumppuihin, mikä parantaa paitsi laitteen toimintavarmuutta myös vuosihyötysuhdetta. Laitteissa käytetään vain A-energialuokan pumppuja. – Myös sähkökeskuksen komponenttivalinnat on tehty erittäin tiukkojen vaatimusten mukaan, Lemponen korostaa.

Lisätietoja: myyntijohtaja Juha Lemponen, 050 446 0030, juha.lemponen@lampoassa.fi

www.lampoassa.fi

Lämpöässä maalämpöpumppu lämmittää jo 25 000 suomalaisessa kodissa!